Izvješće o implementaciji Strategije za ravnopravnost spolova VE 2014.-2017. U 2014. godini

Vijeće Europe objavilo je Izvješće o implementaciji Strategije za ravnopravnost spolova 2014.-2017. u 2014. godini koje uključuje pregled napretka u provedbi pet strateških ciljeva Strategije, postignute rezultate, kao i izazove i prilike.

Ured za ravnopravnost spolova preveo je na hrvatski jezik, tiskao te organizirao predstavljanje Strategije, što je istaknuto kao primjer dobre prakse u promicanju politika i standarda Vijeća Europe.

Strateški ciljevi Strategije vezani su za borbu protiv rodnih stereotipa i seksizma, prevenciju i borbu protiv nasilja nad ženama, zajamčen ravnopravan pristup žena pravosudnim tijelima, postizanje uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca pri donošenju odluka u političkom i javnom sektoru, te uvođenje načela ravnopravnosti spolova u cjelokupnu politiku i mjere.

Izvješće daje pregled provedenih aktivnosti prema strateškim ciljevima te, između ostalog, podcrtava stupanje na snagu Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji 1. kolovoza 2014., objave publikacija, organizaciju konferencije o ženama i medijima te konferencije o suzbijanju rodnih stereotipa u obrazovanju.

Opširnije o Izvješću.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja