JAVNO PREDAVANJE ˝SEKSUALNO NASILJE˝ U ZLATARU

U Gradskoj vijećnici Grada Zlatara u srijedu, 14. svibnja, održano je javno predavanje "SEKSUALNO NASILJE". Cilj ovog predavanja bilo je upoznavanje s osnovnim pojmovima vezanim uz problematiku seksualnog nasilja te upoznavanje sa mogućim mehanizmima zaštite (Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja).

Predavačica je bila Antonija Hojt Ilić, prof. socijalne pedagogije (Ženska soba, voditeljica programa za mlade). Javno predavanje održano je uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije. Nakon predavanja Irena Sarta, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH i koordinatorica projekta ˝Moj glas protiv nasilja˝ predstavila je Konvenciju Vijeća Europe za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju pod nazivom Istanbulska konvencija.

Javno predavanje dio je projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske "Moj glas protiv nasilja"/"My voice against violence" koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji sa dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava  i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

 



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"