Kreacija spola? roda?

Centar za prevenciju, istraživanje i suzbijanje seksualnog nasilja i žensku seksualnost Ženska soba publicirao je vježbanku, odnosno radnu bilježnicu, Kreacija spola? roda? o kreiranju pojmova spola i roda na društvenom i individualnom nivou.

Pitanja spola i roda razmatraju se na područjima zakonodavstva, medicine, biologije, jezika, seksualnosti, obrazovanja, povijesti, politike, aktivizma i ljudskih prava.
 
Prema riječima predstavnika Ženske sobe Amira Hodžića, rod i spol se u Kreaciji analiziraju kao identitetske odrednice, oblici osobnog izražavanja, društveni konstrukti, uloge i norme te osnove klasifikacije, neravnopravnosti i diskriminacije. Knjiga je namijenjena aktivistima/cama, studentima/cama, školama, sveučilištima, javnim bibliotekama, mrežama civilnog društva, relevantnim institucijama i organizacijama za ljudska, ženska te LGBTIQ prava u regiji.
 
Publikacija Kreacija Spola? Roda? je izdana u sklopu projekta Ženske Sobe - Osvještavanje: transrodna prava i pitanja. Kopija Kreacije može se zatražiti od Ženske sobe ili Udruženja Q putem e-mail adresa jelena.postic@gmail.com, sdurkovic74@yahoo.com i hodzic@policy.hu .
 
 


Stranica