Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama - 25. studeni

  • Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studeni, Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, organizira tematsku sjednicu pod nazivom „Aktivnosti i mogućnosti za jačanje kapaciteta Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama“. Tematska sjednica održati će se 15. studenog 2017. godine u 13:30 sati u zgradi Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana Stjepan Radić.  
  • Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, ženska udruga „IZVOR“ u suradnji s Povjerenstvima za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka održati će, 24.11.2017. u 11:00 sati u Maloj vijećnici Osječko baranjske županije, javnu raspravu „Zajedno u sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“ s ciljem razmjene praksi s područja zaštite od nasilja u obitelji i dosega Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji, za razdoblje od 2017. do 2022.
  • Učenički dom Maksimir iz Zagreba, u okviru preventivnog programa „Stanica za nenasilje“ svake godine krajem studenog, organizira Konzultacije iz tolerancije kojima se ujedno obilježava i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. U svrhu informiranja i osvještavanja mladih vezano za problematiku rodne neravnopravnosti, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, osigurao je kroz donaciju publikacije i brošure za učenike doma Maksimir. Poseban naglasak stavljen je na teme koje se odnose na rodnu ravnopravnost te na nasilje nad ženama i djevojčicama, a kojima će se ove godine učenici baviti u okviru akcije „Tko se boji roda još?“
  • Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Udrugom Hera, održati će u četvrtak 23. studenoga na đurđevačkoj tržnici javnu akciju u okviru Kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koja se provodi u okviru projekta “Podrška žrtvama i svjedocima“. Cilj javne akcije je informiranje javnosti o problematici nasilja nad ženama, ali i dostupnost informacija o mogućnosti zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju nasilje. Tijekom akcije građani će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku te će se dijeliti promotivno-edukativni materijali svih sudionika akcije. Također Povjerenstvo sa svojim partnerima, Policijskom upravom i Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra”, organizira i Parlaonicu “USUDI SE, POKRENI SE! Reci NE nasilju!”, koja će se održati u petak 24. studenog u 10:00 sati, dvorana COOR Podravsko sunce.
  • Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa SOS telefonom i savjetovalištem za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije organizira u ponedjeljak, 27. studenog 2017. godine, Okrugli stol povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji će se održati od 13:00 do 15:00 sati u Donjoj Stubici, Dom kulture, Golubovečka 7. Svrha Okruglog stola je predstaviti provedbu Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji u protekloj godini od strane organizacija i institucija koje se bave problematikom nasilja u obitelji na području Krapinsko-zagorske županije.


Najave