Mr.sc. Helena Štimac Radin na tematskoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora

Mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je jučer na tematskoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora na kojoj je predstavljen projekt Žene Jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj.

Tematskoj sjednici su prisustvovale članice Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, predstavnice nadležnih institucija, povjerenstava za ravnopravnost spolova s lokalne razine te predstavnici/ce nevladinih udruga.

Uvodno, projekt Žene Jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj predstavila je gđa Mary Ann Rukavina Cipetić, izvršna direktorica Regionalnog centra za jednakost spolova. Ciljevi projekta su doprinos poboljšanju sudjelovanja žena u ruralnom razvoju i osnaženju ruralnih žena u 7 zemalja JI Europe te postavljanje metoda i alata strateškog okvira korištenih kao potporu umrežavanju žena u ruralnom razvoju (WORD), kao i sudjelovanje u postojećim, planiranim ili potencijalnim LAG područjima u 7 zemalja Jugiostočne Europe.

Mr.sc. Helena Štimac Radin upoznala je prisutne sa aktivnostima koje s ciljem unaprjeđenja položaja žena u ruralnim područjima provodi Ured za ravnopravnost spolova, naglasivši da Nacionalna politika za ravnopravnost spolova, za razdoblje od 2011. do 2015. godine, kao i prethodna Nacionalna politika, uključuje niz mjera usmjerenih ka podizanju svijesti o položaju žena u ruralnim područjima. Istaknula je da je Ured za ravnopravnost spolova podupro provedbu projekta Žene Jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj u kojem Sandra Bedeniković, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova sudjeluje kao članica hrvatskog projektnog odbora.

Priopćenje Hrvatskog sabora



Pisane vijesti