Najava za premijeru LICA GLUMICE

Svečana premijera dokumentarnog filma LICA GLUMICE održat ce se u kinu Europa 29. ožujka, 2010. s početkom u 20 sati.

Ovaj dokumentarni film nastao je u produkciji Studija MNC, a uspješno je prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu gdje je odlično prihvaćen od strane publike i filmskih znalaca.

U fokusu priče su četiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta.

Premijera će okupiti naše kazališne i filmske zvijezde, uspješne žene iz svih podrucja društvenog i javnog djelovanja, kao i ljubitelje kazališne i filmske umjetnosti.
Naslovnu pjesmu "Lica glumice" otpjevala je Vanna, skladao ju je autorski dvojac Headoneast, dok je stihove napisala autorica i producentica filma, inace i sama glumica, Ana-Marija Bokor.
Nakon premijere film možete pogledati u kinu Europa na redovnom repertoaru.

O FILMU - KRATAK SADRŽAJ "Lica glumice/ The Faces of an actress"
U fokusu priče su četiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šarić-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta.
Pratimo ih od objave nominacija te do same dodjele koja se održava svake godine 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Dokumentarni film "LICA GLUMICE" je svojevrsno razotkrivanje. Otkriva nam razlicita lica glumice i tko su uopce glumice, što misle i osjećaju, dok igraju - glume na sceni, no i dok žive svoje privatne živote.
Kroz ispovijesti i iskustva glumica različitih generacija, redateljica filma Ana-Marija Bokor i sama glumica, približava širokoj publici fenomen glumačkog poziva te gdje je početak i kraj bavljenja tim
umjetničkim zvanjem, a gdje ono prelazi u vječnost i mit.

Film je uspješno prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu.


BIOGRAFIJA AUTORICE KRATKI ŽIVOTOPIS
Ana-Marija Bokor rođena je 1975. u Zagrebu gdje je diplomirala 1999. na Akademiji dramske umjetnosti, odsjek glume . Tijekom studija počinje profesionalno raditi u kazalištu Kerempuh, Gavelli i ITD-u te na filmu, televiziji i na radiju. Nakon što je diplomirala odlazi u London na studijsko usavršavanje u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier te radi na više kratkih filmova gdje je koautor i glumica.
Po povratku u Zagreb 2001. dobiva status slobodnog umjetnika i radi u niz kazališta – Teatar u gostima, HNK, GK Žar ptica - u čiji ansambl ulazi 2005. – te igra na filmu i TV-u.
2006. godine nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta. Za Hrvatsku radio televiziju vodi dokumentarni serijal "Narodna medicina" prikazan 2007. godine. Kao autorica 2008. radi dokumentarni film "Lica glumice".

AUTORSKI TIM -PRODUKCIJA
Redateljica- Ana-Marija Bokor
Scenarij- Ana-Marija Bokor
Direktorica fotografije- Ana Vrdoljak
Majstor montaže – Jasna Vrdoljak
Autor glazbe – HEADONEAST
Producent – Jerko Domagoj Vrdoljak
Produkcijska kuća – Studio MNC
Uloge: Ana Begic, Bojana Gregoric-Vejzovic, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez
Godina i trajanje- 2009, 65’

Najava

PozivnicaNajave