Natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" 2014.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ za 2014. godinu kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000,00 €.

Najbolje znanstvenice bit će odabrane među kandidatkinjama do 35 godina koje su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. Tako će osmu godinu za redom projekt stipendiranja „Za žene u znanosti“ na jednom mjestu opet okupiti mlade znanstvenice i njihove radove koje mijenjaju lice znanosti u Hrvatskoj i svijetu. Na ovaj način želi se potaknuti mlade znanstvenice na daljnju edukaciju u području znanosti i široj javnosti predstaviti značaj njihovog rada u znanstvenom svijetu. Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj je tijekom proteklih sedam godina nagradio 26 mladih znanstvenica.

Natječaj je otvoren od 14. listopada do 29. studenog 2013. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske. Prijave se dostavljaju unutar naznačenog roka na adresu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture s naznakom za predsjednika Natječajnog povjerenstva nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“, Ministarstvo kulture RH, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

Više informacija na www.min-kulture.hr



Pisane vijesti