Natječaj za udruge 2006

Sukladno članku 23. Zakona o udrugama (N.N. 88/01) i članku 18. Zakona o ravnopravnosti spolova (N.N: 116/03), Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH raspisuje natječaj za ostvarivanje financijske potpore projektima udruga u Republici Hrvatskoj, u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2006. godinu na poziciji Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH.

NATJEČAJ ZA UDRUGE
 
1. VRSTA FINANCIJSKE POTPORE - Udruge za financijsku potporu mogu prijaviti projekte koji doprinose rješavanju problema iz područja ravnopravnosti spolova, a čije je vremensko trajanje ograničeno do 28.veljače 2007. godine.
2. UVJETI PRIJAVE - Svaka udruga čija je djelatnost od općeg dobra u Republici Hrvatskoj ima pravo prijaviti jedan projekt na ovaj natječaj. Prijedlozi će biti uzeti u obzir za financiranje ako udruga udovoljava sljedećim općim uvjetima:
  • udruga je registrirana i djeluje u Republici Hrvatskoj,
  • udruga djeluje u području aktivnosti raspisanim ovim natječajem što je razvidno u Statutu udruge,
  • udruga ima ljudske i materijalne resurse za provedbu prijavljenog projekta,
  • udruga ne obavlja poslove iz djelokruga tijela državne uprave,
  • projekt koji udruga prijavljuje osmišljen je tako da zadovoljava opće potrebe i služi općem dobru, a ne isključivo u svrhu zadovoljavanja potreba članova/ica udruge.
3. TKO I ŠTO NIJE OBUHVAĆENO OVIM NATJEČAJEM
  • udruge čija je djelatnost financirana posebnim propisima (npr. Zakon o športu, Zakon o studentskom zboru, Zakon o Hrvatskom Crvenom križu, Zakon o vjerskim zajednicama, itd.),
  • projekti koji se odnose isključivo na jednokratne manifestacije (npr. izleti, posjete kulturnim i drugim manifestacijama, kongresi i skupovi u inozemstvu),
  • udruge koje su ovisne o bilo kojoj političkoj stranci, ili su usmjerene vjerskim ciljevima i aktivnostima,
  • projekti koji se isključivo zasnivaju na investicijskim ulaganjima, izgradnji ili adaptaciji kapitalnih objekata i/ili kupnji opreme,
  • projekti čija je jedina svrha institucionalna pomoć udruzi.
4. PODRUČJE AKTIVNOSTI PROJEKTA - Naziv područja: „Promicanje znanja i svijesti o ravnopravnosti spolova“
5. VISINA FINANCIJSKE POTPORE - Najviši iznos koji se za projekt može odobriti je 80.000 kuna, a najmanji 5.000 kuna.
6. NAČIN PRIJAVE - Zainteresirane udruge dužne su svoj projekt prijaviti na propisanim obrascima, uz priloge kojima se potvrđuje ispunjavanje općih uvjeta iz točke 2. ovog natječaja. Uz original je potrebno priložiti i 3 kopije (ukupno 4) potpune natječajne dokumentacije. Natječajnu dokumentaciju čine:
  • preslika Rješenja o registraciji udruge sa svim izmjenama i dopunama,
  • preslika Statuta udruge,
  • životopis voditeljice/voditelja projekta s potpisom,
  • narativno izvješće o radu udruge za 2005. godinu,
  • popis zaposlenih osoba prema zvanju i funkciji u udruzi,
  • financijsko izvješće za 2005. (bilanca i račun prihoda i rashoda),
  • obrazac za prijavu projekta,
  • obrazac proračuna projekta,
  • izjavu o partnerstvu (ukoliko udruga prijavljuje projekt u partnerstvu).
Obrasci za prijavu i za proračun projekta mogu se dobiti u Uredu za ravnopravnost spolova, Mesnička 23, zahtjevom na e-mail: ured.ravnopravnost@vlada.hr, ili tel: 6303 090, ili ih možete downloadati s naše web stranice:

obrazac za prijavu projekata
obrazac za proračun
naputak za pripremu prijave
 
Zakašnjele i nepotpune, kao i prijave pristigle elektronskom poštom smatrat će se nevažećima i neće se ocjenjivati.
 
Potpuna natječajna dokumentacija (original i 3 kopije) dostavlja se isključivo poštom na adresu: Ured za ravnopravnost spolova, Mesnička 23, 10000 Zagreb, uz napomenu „Prijava za natječaj udruga“.
 
7. ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA - Rok za podnošenje prijava projekata udruga za financijsku potporu iz sredstava Državnog proračuna za 2006. godinu na poziciji Ureda za ravnopravnost spolova je 15. svibnja 2006 godine.
8. PROCJENA, ROK I NAČIN OBJAVE PRIHVAĆENIH PROJEKATA - Vrednovanje prijavljenih projekata za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2006. godinu na poziciji Ureda za ravnopravnost spolova obavit će Stručna radna skupina koju imenuje predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova. Odluku o odobravanju financijske potpore projektima donosi predstojnica. Rok za donošenje Odluke o odobravanju financijske potpore projektima udruga je 30 dana od zaključivanja natječaja. Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici Ureda za ravnopravnost spolova www.ured-ravnopravnost.hr, u roku od osam (8) dana od dana donošenja Odluke o odobravanju financijske potpore projektima udruga.
Sve udruge koje su se prijavile za dodjelu financijske potpore bit će pismeno obaviještene o rezultatima natječaja.
 
Udruge kojima se odobri financijska potpora obvezne su potpisati Ugovor o financijskoj potpori za provedbu projekta s Uredom za ravnopravnost spolova u roku od 10 dana od dobivanja pismene obavijesti o odobrenju financijske potpore.

 



Pisane vijesti | Natječaji za udruge