Natječaji Europske komisije

Slika /slike/Tematske fotografije/shutterstock_176740061.jpg

U svijetlu najava da 2017. godina u Europskoj uniji bude godina borbe protiv nasilja nad ženama, Europska komisija planira objaviti u nekoliko sljedećih mjeseci niz natječaja vezanih za osvještavanje javnosti o problemu nasilja nad ženama u zemljama članicama.

U tu svrhu je u Programu za prava, ravnopravnost i građanstvo (Rights, Equality and Citizenship Programme) izdvojeno 4 milijuna eura kojima će se pružiti potpora zemljama članicama u njihovim naporima u osvještavanju javnosti o nacionalnim problemima i potrebama vezanim za nasilje nad ženama. Aktivnosti mogu biti usmjerene na sve oblika nasilja nad ženama kao i na posebne vrste nasilja i s njima povezane specifičnosti. Europska komisija će na razini cijele EU imati koordinirajuću i podržavajuću ulogu te poziva zemlje članice da u cijelosti iskoriste ovu priliku i osiguraju potrebno su-financiranje projekata.

Malta će za vrijeme svog predsjedavanja Vijećem EU 2017. godine, uz potporu Europske komisije, organizirati konferenciju o nasilju nad ženama koja će ujedno biti prilika za najavu niza akcija u ovom području te omogućiti razmjenu ideja i iskustava među zemljama članicama.
 
Okvirni plan objave natječaja pročitajte ovdje.

Internetske stranice na kojima se objavljuju natječaji:

http://ec.europa.eu/justice/grants1/open-calls/index-pp_en.htm

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/rec/index.html#c,calls=hasForthcomingTopics/t/true/1/1/0/default-group&hasOpenTopics/t/true/1/1/0/default-group&allClosedTopics/t/true/0/1/0/default-group&+PublicationDateLong/asc

 
 
 

Pisane vijesti | Sudjelovanje Ureda u aktivnostima EU