Nova web stranica „Žene i mediji“

  • Slika /slike/URS slike - 2019/Zene-i-mediji-Web-900x450.jpg
  • Slika

Povodom pokretanja nove web stranice www.zeneimediji.hr, 06. lipnja u Agenciji za elektroničke medije, održan je radni sastanka relevantnih dionika koje rade na ovom projektu. 

Sastanku su prisustvovale predstavnice Središnjeg državnog ureda za šport, Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Pučke pravobraniteljice, Hrvatskog olimpijskog odbora, udruge B.a.b.e., Kuće za žrtve obiteljskog nasilja CZN i Ženske sobe.

Novi web portal zeneimediji.hr zamišljen je kao središnji portal koji se bavi svim pitanjima koja su vezana uz tematiku položaja žena u društvu, ravnopravnosti spolova i medija kao ključnog dionika u osvješćivanju i promicanju tema. Tako će kroz suradnju i sinergiju svih uključenih strana i dionika, portal postati otvorena platforma za razmjenu informacija i iskustava uz primjere dobre prakse iz svih sfera života i društva te će mediji na jednom mjestu moći pronaći sve relevantne podatke i novosti vezane uz ovu aktualnu tematiku.

Na sastanku je dogovoreno da će web stranica www.zeneimediji.hr biti predstavljena javnosti 4. srpnja 2019. godine na okruglom stolu o položaju žena u hrvatskom društvu koji će se toga dana održati u Muzeju Mimara pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, s početkom u 11 sati.

Podsjetimo da je do sada u sklopu projekta „Žene i mediji“, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Uredom za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport pokrenuta kampanja Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima koja je uključivala radijske i televizijske spotove kojima se htjelo utjecati na podizanje razine svijesti o važnosti ženskog sporta i njegovoj podzastupljenosti u medijima te je izrađena Analiza medijskog tretmana rodnog nasilja u Hrvatskoj na trima nacionalnim televizijama i Preporuke za bolje praćenje ženskog sporta u elektroničkim medijima.

Pisane vijesti