Obavijest kandidatima/kandidatkinjama o testiranju

POVODOM OBJAVLJENOG JAVNOG NATJEČAJA ZA PRIJAM POMOĆNIKA/CE PREDSTOJNIKA/CE - 1 IZVRŠITELJ/ICA NA NEODREĐENO VRIJEME U UREDU ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA VLADE RH

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE                                             
Ured za ravnopravnost spolova
Zagreb, Mesnička 23
Komisija za provedbu javnog natječaja

KLASA: 112-01/09-01/01
URBROJ: 50442-09-24                                      
Zagreb, 06. srpnja 2009.

OBAVIJEST KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA O TESTIRANJU
POVODOM OBJAVLJENOG JAVNOG NATJEČAJA
ZA PRIJAM POMOĆNIKA/CE PREDSTOJNIKA/CE-
1 IZVRŠITELJ/ICA NA NEODREĐENO VRIJEME
U UREDU ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA VLADE RH

Sukladno Uredbi o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine RH br. 08/06, 08/07 i 13/08), te nastavno na javni natječaj objavljen u Narodnim novinama br. 73/09 od 24. lipnja 2009. godine, te na web – stranicama Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH i Središnjeg državnog ureda za upravu, za prijam u državnu službu na službeničko radno mjesto pomoćnik/ca predstojnika/ce- 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH,

obavještavamo Vas

da će se  testiranje radi provjere stručnih i općih sposobnosti kandidata/kandidatkinja, održati
u srijedu, 15. srpnja 2009. godine, u prostorijama Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, 10000 Zagreb, Mesnička 23, s početkom u 11,00 sati.

Pravo pristupa na testiranje imaju kandidati/kandidatkinje koji/e su dostavili/e pravovremene i potpune prijave te koji/e udovoljavaju propisanim i objavljenim uvjetima natječaja.
O ispunjavanju formalnih uvjeta i pravu sudjelovanja na testiranju za predmetno službeničko radno mjesto kandidati/kandidatkinje će biti pravovremeno obaviješteni/e i neposredno- putem e- mail-a, telefona ili na drugi odgovarajući način.
Za kandidata/kandidatkinju koji/a ne pristupi testiranju smatrat će se da je povukao/la prijavu za javni natječaj.

Opis poslova službeničkog radnog mjesta pomoćnika/ce predstojnika/ce:
Pomaže predstojniku/ci u izvršavanju poslova iz djelokruga rada Ureda; obavlja najsloženije poslove koji zahtijevaju posebnu samostalnost, stručnost i odgovornost u radu, a odnose se na stručnu obradu najsloženijih sustavnih i drugih pitanja; koordinira izradu stručnih elaborata i sustavnih rješenja za zakonske prijedloge; obavlja i druge najsloženije analitičko- normativne poslove kao i ostale poslove koje mu/joj povjeri predstojnik/ca Ureda.
Pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata/kandidatkinja za testiranje:

* Ustav Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 41/2001 i 55/2001),
* Zakon o ravnopravnosti spolova (Narodne novine, br. 82/08),
* Zakon o suzbijanju diskriminacije (Narodne Novine, br. 85/08),
* Nacionalna politika za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010. (Narodne novine, br. 114/06)

Literatura se može pronaći na web - stranicama Ureda za ravnopravnost spolova: www.ured-ravnopravnost.hr i web - stranicama Središnjeg državnog ureda za upravu: www.uprava.hr.

Testiranje se vrši pismeno i usmeno, a sastoji se od provjere posebnih znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova službeničkog radnog mjesta- upravno područje promicanja i zaštite ravnopravnosti spolova, provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske te provjere znanja engleskog jezika i znanja rada na računalu.
Za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidatima/kandidatkinjama se dodjeljuje određeni broj bodova od 1 do 10. Smatra se da su kandidati/kandidatkinje zadovoljili/e na testiranju ako su za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina ostvarili/e najmanje 6 bodova.

Kandidati/kandidatkinje koji/e su zadovoljili/e na testiranju pristupaju razgovoru s komisijom, koji će obaviti neposredno nakon utvrđivanja rezultata testiranja.
Komisija kroz razgovor s kandidatima/kandidatkinjama utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata/kandidatkinja za rad u državnoj službi. Rezultati razgovora s komisijom boduju se na isti način kao i testiranje.

KOMISIJA ZA PROVEDBU JAVNOG NATJEČAJA


 



Pisane vijesti