Obilježavanje Međunarodnog dana žena

  • Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora organizira tematsku sjednicu pod nazivom "Uloga žena u demografskoj obnovi: bez uvažavanja koncepta ravnopravnosti spolova nema kvalitetne demografske politike", 8. ožujka u 10 sati u Hrvatskom saboru.
  • U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije održati će se tematska sjednica 11. ožujka u 14 sati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina.
  • U organizaciji Centra za participaciju žena u društvenom životu Rijeka 7. ožujka u 11 sati u Muzeju Grada Rijeke (Muzejski trg 1/1) održati će se javno predavanje mr.sc. Daine Glavočić i izložba „ Žene našega kraja “, 7. ožujka od 14 do 18 sati u Centru za darivanje krvi Dom Crvenog križa Rijeka (Janka Polića Kamova 32), zajedno sa Crvenim križem Rijeka organizirano je darivanje krvi, dok će se 8. ožujka u 11 sati održati polaganje cvijeća na spomenik Mlikarici  u Starom gradu.
  • Udruga sudski tumači i prevoditelji STIP organizira otvorenje izložbe „Muškarci, žene i jezik“ 7. ožujka 2016. godine u 19:30 sati u Info Zoni, Jerina ul. 1, Split.
  • Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije organizira Humanitarni koncert „Mobilni = uključeni“ 4. ožujka 2016. u Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica s početkom u 18 sati.
  • U organizaciji Europskog parlamenta u Zagrebu održati će se tribina „Uloga žena u politici: zastupljenost i ravnopravno sudjelovanje“, 4. ožujka 2016. u 11 sati u Kući Europe.
  • Konferencija o ženama u digitalnoj ekonomiji „Ladies of New Business“ održati će se u organizaciji Netokracije u Zagrebu 4. ožujka 2016. s početkom u 17:30 sati u centru inovacija HUB385.

 

Najave