Obilježavanje Međunarodnog dana žena

  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, IKEA i Jutarnji list organiziraju konferenciju „Ravnopravnost je bolja za sve“ na kojoj će biti govora o rodnoj ravnopravnosti na radnom mjestu. Konferencija će se održati 6. ožujka 2019. u HUB-u385 Centru znanja, kreativnosti i inovacije, Petračićeva ulica 6, Zagreb.
  • U Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1, Zagreb, 07. ožujka 2019. održati će se okrugli stol i predstavljanje "Preporuka za bolje praćenje ženskog sporta u elektroničkim medijima" u organizaciji Agencije za elektroničke medije. Cilj Preporuka je da budu od pomoći medijima kao alat u praćenju ženskog sporta te sportskim savezima i klubovima. 
  • U okviru Kampanje „I dalje aktivne i uključene“, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u suradnji sa SOIH -  Mrežom žena s invaliditetom, povodom Međunarodnog dana žena, 08. ožujka 2019. organiziraju skup pod nazivom „Razumna prilagodba u sustavu zdravstva“. Skup će se održati u prostorijama Tribine grada Zagreba, Kaptol 27. 
  • Zagrebačka burza i Hrvatska udruga poslodavaca organizatori su događanja pod nazivom "Zazvoni za ravnopravnost spolova!" koje će se održati na Međunarodni dan žena, 08. ožujka u prostorijama Zagrebačke burze, Ivana Lučića 2a/22, Zagreb. "Zazvoni za ravnopravnost spolova!" dio je globalnog događaja "Ring the Bell for Gender Equality", u sklopu kojeg burze diljem svijeta simboličkim zvukom zvona označavaju početak trgovanja na Međunarodni dan žena.
  • U petak, 8. ožujka 2019. godine u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb, u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, bit će predstavljen Medijski kodeks - vodič za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o slučajevima nasilja prema ženama i femicidu. Predstavljanje Medijskog kodeksa provodi se u okviru EU projekta „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“ JUST/2016/RGEN/AG/VAWA/9940 kojeg financira EK iz Programa o pravima, jednakosti i građanstvu Europske unije. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a projekt se bavi ulogom policije, pravosuđa i medija u slučajevima nasilja prema ženama s posebnim naglaskom na slučajeve femicida.
     


Najave