Obilježavanje Međunarodnog dana žena

Slika /slike/dan žena.jpg

Međunarodni dan žena obilježava se s više događanja od kojih ističemo webinar Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb pod nazivom Žene mijenjaju svijet – utjecaj žena u društvu, koji će se održati 8. ožujka, kako bi se organizirao otvoreni razgovor o unapređenju položaja žena, borbi za ravnopravnost, dostojanstvu žene u društvu, zaposlenosti i roditeljstvu. 

Na webinaru će biti istaknuta uspješna iskustva sa željom za motiviranje mlađih generacija na nove pothvate te poticaj na raspravu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima. Panelistice na webinaru će biti Sunčana Glavak (zastupnica u Europskom parlamentu), Lada Tedeschi Fiorio (Atlantic Grupa) i Tamara Perko (HBOR).

Također, 5. ožujka, tvrtka IKEA organizirala je web događanje na temu neravnopravnog odnosa u pogledu kućanskih obveza s posebnim naglaskom na partnerski odnos u razdoblju pandemije.
Europski parlament je uoči Međunarodnog dana žena organizirao virtualni seminar pod nazivom „Žensko predvodništvo u borbi protiv COVID-a-19“. Na seminaru je, kojem su uz zastupnice sudjelovale i brojne znanstvenice i stručnjakinje, posebno naznačeno kako budući planovi oporavka moraju uzeti u obzir različiti utjecaj koji je korona kriza prouzročila na žene i muškarce.

http://www.presscut.hr/Web%20Sharing%20ZON/03-2021/05-03-2021/Zadarski%20list/Presscut_19509129.pdf

Pisane vijesti