Obilježavanje Međunarodnog dana žena - 8. ožujka

  • Predstavništvo Europske komisije i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj organiziraju konferenciju "Žene, ekonomsko nasilje i stakleni strop" u petak 14. ožujka od 9:30 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.
  • U organizaciji Ureda predsjednika Republike Hrvatske u suradnji s Predstavništvom Europske komisije i Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj održat će se tribina pod nazivom "Zastupljenost žena u politici i na vodećim funkcijama u gospodarstvu u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji", 7. ožujka 2014. godine u 11 sati u Uredu predsjednika Republike Hrvatske.
  • Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH u suradnji s Centrom za ženske studije povodom Međunarodnog dana žena organizira predstavu „Vaginini monolozi“ u režiji Dubravke Crnojević-Carić u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, A. Dubrovnik 17, 8. ožujka s početkom u 20 sati.
  • Dobrotvorni koncert klasične glazbe povodom Međunarodnog dana žena pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića održat će se u organizaciji Autonomne ženske kuće Zagreb u petak, 7. ožujka 2014. u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10, s početkom u 20 sati.
  • Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Udruga žena "Hera" organiziraju Humanitarni koncert povodom Međunarodnog dana žena, u petak 7. ožujka 2014. s početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani u Križevcima.
  • U povodu Međunarodnog dana žena Primorsko-goranska županija i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziraju izložbu radova ženskih udruga koja će biti otvorena do petka, 7. ožujka, od 10 do 16 sati u Filmodrammatici te projekciju filma "Ženska prava hoću" koja će se održati 6. ožujka u 18 sati u Art kinu Croatia.
  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena općina Bedekovčina, Manjinska ženska udruga „TEREM“ i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziraju literarno-glazbenu večer 5. ožujka 2014. u 18.00 sati u srednjoj školi Bedekovčina.

 



Najave