Objavljen novi priručnik Obiteljsko nasilje – kratki vodič o postupanju stručnjaka/inja

Slika /slike/URS slike - 2020/Untitled design.png

U sklopu projekta HELPLINE, čiji je cilj pružiti zaštitu i podršku ženama žrtvama rodno uvjetovanog nasilja promicanjem višedisciplinskog pristupa problemu, objavljen je novi priručnik Obiteljsko nasilje – kratki vodič o postupanju stručnjaka/inja. 

Priručnik je izdan od strane udruge civilnog društva B.a.b.e Budi aktivna. Budi emancipiran. koja je ujedno i nositelj samog projekta. Partneri na projektu su Ured za ravnopravnost spolova, Institute for Labour and Family Research iz Slovačke, Policijska akademija, Pravosudna akademija te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima.

Svrha ovog priručnika jest upozoriti na potrebe žrtva obiteljskog nasilja koje su na temelju praktičnog iskustva prepoznati kao najčešće te pružiti stručnjacima konkretne i učinkovite savjete kako bi mogli primjereno odgovoriti na njihove potrebe u okviru postojeće zakonodavne regulative, osigurati im korisne, praktične i potpune informacije u kriznim životnim situacijama te im tako što više olakšati i pojednostavniti pravni put zaštite i ostvarivanja vlastitih prava.
           
Poveznica na priručnik: https://stop-nasilju.com/wp-content/uploads/2020/10/Obiteljsko-nasilje-kratki-vodi%C4%8D-o-postupanju-stru%C4%8Dnjaka_inja.pdf 
           
Projekt HEPLINE: https://stop-nasilju.com/

Pisane vijesti