Odluka o odabiru i financiranju znanstveno-istraživačkog projekta

temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za provedbu znanstveno-istraživačkog projekta „Percepcija, iskustva i stavovi o rodnoj diskriminaciji u Republici Hrvatskoj“,

 koji se financira u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2008. godinu, na poziciji Ureda za ravnopravnost spolova, s pozicije Provedba Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova, stavka 3237 - intelektualne i osobne usluge, a uzimajući u obzir mišljenje Povjerenstva za procjenu prijavljenih nacrta projekata, predstojnica Ureda donijela je Odluku o odabiru i financiranju znanstveno-istraživačkog projekta, temeljem koje će sunositelji znanstveno-istraživačkog projekta „Percepcija, iskustva i stavovi o rodnoj diskriminaciji u Republici Hrvatskoj“ biti Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, pod voditeljstvom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
                       
Obrazloženje

Ured za ravnopravnost spolova zaprimio je dva prijedloga nacrta znanstveno-istraživačkih projekata temeljem raspisanog Javnog poziva za iskaz interesa od 13. studenog 2008., i to prijedlog Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prijedlog Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.  Povjerenstvo za procjenu prijedloga projekata razmotrilo je oba dostavljena projektna prijedloga te je ustanovilo kako su oba pristigla rada zadovoljila formalne kriterije definirane u Javnom pozivu u svezi s traženom dokumentacijom, a potom iznijele kvalitativni sud o pristiglim projektnim prijedlozima.
Radi postizanja interdisciplinarnog pristupa istraživanju, sukladno potrebama Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, predstojnica Ureda donijela je gore opisanu Odluku.

Ova Odluka je konačna i objavit će se na internetskim stranicama Ureda (www.ured-ravnopravnost.hr). Ovlaštene osobe u ime Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odnosno Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu pozivaju se da, nakon primitka obavijesti o rezultatima Javnog poziva, pristupe sklapanju Ugovora kojim se definiraju očekivani rezultati, rokovi provedbe, način izvještavanja i način financiranja.

Predstojnica
mr.sc. Helena Štimac Radin
 
 


Pisane vijesti