Održan izbor za „Ženu godine“ časopisa Zaposlena pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova

Pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH u organizaciji časopisa Zaposlena, 2. srpnja 2012. održan je izbor za Ženu godine u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu.

Brojim se osobama iz javnog i društvenog života obratila glavna urednica Ana Gruden i zahvalila mnogobrojnim partnerima na podršci te naglasila kako će časopis i dalje ustrajati na promoviranju žena uspješnih u svojim profesijama.

Helena Štimac Radin je naglasila kako je Ured za ravnopravnost spolova već treću godinu za redom pokrovitelj ovog izbora, koji doprinosi vidljivosti poslovno afirmiranih žena u hrvatskom društvu i promiče jednake mogućnosti za žene i muškarce u poduzetništvu, znanosti, kulturi i drugim segmentima djelovanja. Clelia Chevrier, prva savjetnica u Francuskom veleposlanstvu istaknula je kako je pitanje rodne ravnopravnosti veoma važno za novu francusku vladu.

Žena godine 2012. godine prema izboru časopisa Zaposlena je Vedrana Likan, generalna direktorica tvrtke Colliers International Hrvatska, potpredsjednica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i predsjednica Savjeta za zelenu gradnju. Vedrana Likan angažirana je i na volonterskim i socijalno odgovornim programima u segmentu održivog razvoja i zelene ekonomije.

 

 

Priopćenje za javnost Žena godine 2012.

Iz medija:

liderpress.hr

libela.org

civilnodrustvo.hr

 



Pisane vijesti