Održan sastanak s pokrajinskim Zavodom za ravnopravnost polova Vojvodine

Slika /slike/URS Slike 2023/20231110_123631.jpg

U petak 10. studenog održan je sastanak s pokrajinskim Zavodom za ravnopravnost polova Vojvodine sa svrhom razmjene dobrih praksi i međusobnog upoznavanja s radom i aktivnostima koje Ured i Zavod provode.

Sastanak je održan na prijedlog pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova Vojvodine, a sastanku su prisustvovale ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr. sc. Helena Štimac Radin, direktorica Zavoda za ravnopravnost polova Ivana Krsmanović te djelatnice i djelatnici Ureda i Zavoda.

Ravnateljica Ureda je direktoricu Krsmanović i ostale djelatnice Zavoda upoznala s djelokrugom rada Ureda kao i sa zakonodavnim okvirom kojim je određen sustav ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj. Također, ravnateljica je prisutne upoznala i s aktivnostima koje je Ured provodio prilikom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, kao i obvezama iz područja ravnopravnosti spolova koje Ured ima prema međunarodnim organizacijama i obvezama i aktivnostima koje proizlaze iz članstva u EU. Direktorica Zavoda Krsmanović te djelatnice Zavoda upoznale su ravnateljicu i prisutne
s projektima i aktivnostima koje provode, prvenstveno u području osnaživanja žena u ruralnim područjima.

Sastanak je završio dogovorom za nastavkom komunikacije i budućom suradnjom.


Objava: "Zavod za ravnopravnost polova u poseti Uredu za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske"

 



Pisane vijesti