ODRŽANA POLUDNEVNA RADIONICA ZA STUDENTE/ICE I ZA NEZAPOSLENE MLADE ŽENE

U subotu, 15. studenog 2014. godine, u organizaciji ˝Ženske sobe˝ održana je poludnevna radionica za studente/ice u prostorijama organizacije civilnog društva.

Poludnevna radionica sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja”/”My voice against violence”, koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji s dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava  i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Poludnevnu radionicu vodile su Antonija Hojt Ilić i Paula Zore. Antonija Hojt Ilić, održala je predavanje o seksualnom nasilju te predstavila rad ˝Ženske sobe˝. Hojt Ilić prisutne je upoznala s oblicima seksualnog nasilja, posljedicama i rasprostranjenošću seksualnog nasilja u Hrvatskoj. U drugom dijelu poludnevne radionice Paula Zore je sudionice upoznala s mitovima i predrasudama o rodno uvjetovanom nasilju pri čemu su kroz vježbu o navedenoj problematici osvijestile predrasude vezane uz nasilje protiv žena. Po završetku vježbe, sudionice su upoznate s Protokolom o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, s posebnim naglaskom na obveze policije, zdravstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u postupanju sa žrtvama seksualnog nasilja.



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"