Održano javno predavanje u Sisku na temu „Seksualno nasilje“

Dana 17. studenog 2015. godine, s početkom u 17 sati, održano je javno predavanje u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak – Ogranak Caprag (Trg hrvatske državnosti 1).

Cilj predavanja je bio upoznati sve sudionike i sudionice s osnovnim pojmovima vezanim uz problematiku seksualnog nasilja te upoznavanje s mogućim mehanizmima zaštite (Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja). Predavačica je bila Antonija Hojt Ilić, prof. socijalne pedagogije (Ženska soba, voditeljica edukacijskih programa), koja je sudionike i sudionice upoznala s oblicima seksualnog nasilja, posljedicama seksualnog nasilja te njenoj rasprostranjenosti. Potom se osvrnula na primjere iz prakse, nakon čega je uslijedila rasprava.

Javno predavanje je sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske „Moj glas protiv nasilja“/“My voice against violence“ koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji sa dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Preuzeto sa www.zenskasoba.hr



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"