Predstavljanje twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“ na HRT-u

Slika /slike/Projekt Podrška ravnopravnosti spolova/HRT Hrvatska uživo.jpg

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin i stalna savjetnica za twinning Hannele Varsa gostovale su 23. svibnja u emisiji Hrvatska uživo na Prvom programu HRT-a kako bi predstavile Twinning projekt Hrvatske i Finske „Podrška ravnopravnosti spolova“.

Ravnateljica i stalna savjetnica za twinning obavijestile su da će se projekt vrijedan 600.000,00 EUR provoditi tijekom 15 mjeseci u suradnji s partnerskom institucijom, finskim Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb. Navele su ciljeve projekta: unaprijediti koordiniranu primjenu, praćenje i vrednovanje načela rodne ravnopravnosti , povećati svijest  javnosti  i povjerenje u sposobnosti Republike Hrvatske za zaštitu građana/ki od rodne diskriminacije te ojačati institucionalne mehanizme za rodnu ravnopravnost i učinkovitost sudova u području rodne diskriminacije. Naglasile su da je svrha projekta ojačati institucionalne mehanizme za uvođenje aspekta ravnopravnosti spolova u sve politike na svim razinama i osigurati uklanjanje rodne diskriminacije na svim razinama.

Pomoćnica ravnateljice Gordana Obradović-Dragišić, stalna savjetnica za twinning Hannele Varsa  i voditelj projekta iz Finske dr. Simo Mannila gostovali su 24. svibnja u emisiji Dobro jutro Hrvatska, uoči svečanog otvaranja projekta u Hrvatskom saboru.



HRT1 - Dobro jutro Hrvatska

HRT - Hrvatska uživo

 

Pisane vijesti | Projekt "Podrška ravnopravnosti spolova"