Predstavnice udruge Women`s Association for Rational Development iz Azerbajdžana u posjetu Uredu

Slika /slike/URS slike - 2019/u posjeti ward azerbajdzan 12 19b.jpg

Ured za ravnopravnost spolova posjetile su 18. prosinca 2019. predstavnice udruge Women`s Association for Rational Development iz Azerbajdžana u pratnji predstavnica udruge B.a.B.e. Petrom Kontić i Svjetlanom Knežević.

Posjet je organiziran u okviru suradnje s udrugom B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran koja provodi projekt „Hand in hand against gender-based violence“, financiran od strane Human Rights House Foundation čija je jedna od aktivnosti i studijski posjet stručnjakinja za ženska prava i žrtve rodno uvjetovanog nasilja iz azerbajdžanske organizacije civilnog društva Women`s Association for Rational Development, Zagrebu.
 
Gordana Obradović-Dragišić, pomoćnica ravnateljice upoznala je azerbajdžanske aktivistice s ulogom i radom Ureda za ravnopravnost spolova. Također, predstavila je okvir ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na institucionalne mehanizme za ravnopravnost spolova. Martina Bosak, stručna suradnica u Uredu upoznala je gošće s aktivnostima Ureda u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, odnosno s temom Konferencije visoke razine „Sudjelovanje žena na tržištu rada – društvena dobit!“ koju organizira Ured, kao i s temama pojedinih panela te ciljevima konferencije.
 
Shahla Ismayil, predsjednica organizacije Women`s Association for Rational Development, predstavila je područja djelovanja organizacije (zdravlje, nasilje nad ženama, izgradnja mira) te projekte kojih su nositelji. Organizacija Women`s Association for Rational Development je izradila posebne smjernice za djelovanje koordinatora/ica za ravnopravnost spolova u tijelima državne uprave u Azerbajdžanu te rade na edukaciji i zagovaranju za efikasnijem položaju istih. Također, upoznala je predstavnice Ureda za ravnopravnost spolova sa statusom civilnog društva u Azerbajdžanu te s preprekama s kojima se organizacije susreću u djelovanju.

Pisane vijesti