Predstojnica Ureda na sastanku sa izaslanstvom Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta

Izaslanstvo europskog Odbora za prava žena i ravnopravnost spolovaPredstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sastala se danas u Hrvatskom saboru s izaslanstvom Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta. Sastanku su prisustvovale i predstavnice Ministarstva pravosuđa i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Uz predsjednicu Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta Evu-Britt Svensson u izaslanstvu su bili potpredsjednica Odbora  Edite Estrela, članice  Anna Zaborska,  Siiri Oviir,  Marije Cornelissen, djelatnice Odbora  Sabina Magnano i Ina Sokolska  te politički savjetnici  Valborg Linden Jonsten i  Tom Feeley.
Koordinativno tijelo organizacije posjeta je Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, a tijekom svog boravka u Republici Hrvatskoj izaslanstvo Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta sastalo se s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem,  Vesnom Pusić, predsjednicom Nacionalnog odbora, članovima i članicama Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora,  Tomislavom Ivićem, ministrom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, državnim tajnikom za europske integracije u MVPEI,  Andrejem Plenkovićem, Gordanom Lukač Koritnik, pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i predstavnicima/cama civilnog društva.
Cilj posjeta izaslanstva je razmjena informacija o zakonodavnom okviru te provedbi međunarodnih sporazuma i konvencija, kao i nacionalnog zakonodavstva vezanog uz ravnopravnost spolova, anti-diskriminaciju, socijalna pitanja te informacijsku politiku o pravima žena u Hrvatskoj.
Predstojnica Ureda  izvijestila je  izaslanstvo o pokrenutoj kampanji za povećanje broja zastupnica u Hrvatskom saboru na predstojećim parlamentarnim izborima i zakonodavnom okviru u ovom području, aktivnostima Ureda u provedbi komunikacijske strategije za pridruživanje EU, suradnji s udrugama za zaštitu prava LGBT osoba i drugim pitanjima.

Priopćenja Hrvatskog sabora:



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja