Predstojnica Ureda na Summit-u o jednakosti u Parizu

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na Summit-u o jednakosti koji se održava u Parizu 29. – 30. rujna 2008. godine u Institutu arapskog svijeta, u organizaciji francuskog predsjedavanja Europskom unijom.


Na Summit-u će se raspravljati o unapređivanju provedbe politike jednakih mogućnosti i sprečavanju diskriminacije u okviru Europske unije.

Summit će otvoriti Xavier Bertrand, francuski ministar za radne odnose, obitelj i solidarnost, a delegatima i delegatkinjama će se obratiti i povjerenik Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti Vladimir Špidla, predsjednik Europske socijalne platforme Conny Reuter i drugi europski dužnosnici.

U okviru rasprave o provedbi politike jednakih mogućnosti i suzbijanju diskriminacije u EU posebno će se analizirati pristup obrazovanju i zapošljavanju te pristup dobrima i uslugama, kao i uloga tijela za jednakost uključujući i tijela lokalnih vlasti, uz analizu zakonodavstva i primjera dobre prakse u europskim zemljama.
 
 


Pisane vijesti | Međunarodna suradnja