Predstojnica Ureda primila izaslanstvo Skupštine Crne Gore

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin primila je u posjet delegaciju Skupštine Crne Gore, čiju su dvodnevnu studijsku posjetu Republici Hrvatskoj organizirali Odjeljenje za rodnu ravnopravnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore u suradnji sa Skupštinskim odborom za rodnu ravnopravnost, uz podršku UNIFEM-a.

Predstojnica Ureda  predstavila je djelokrug rada Ureda i zakonodavni i strateški okvir za provedbu politike ravnopravnosti spolova u RH. Izaslanstvo je upoznato s aktivnostima koje Ured provodi u području podizanja svijesti javnosti o rodnoj ravnopravnosti, povećanju participacije žena na mjestima odlučivanja, suzbijanju nasilja nad ženama, modalitetima suradnje s nevladinim udrugama, izradi akcijskih planova i dr.  Razgovaralo se i o ulozi rodne ravnopravnosti u europskoj politici proširenja i zajedničkim iskustvima u ispunjavanju obveza prema drugim međunarodnim organizacijama uključivši VE I UN.
Posebno je istaknuta važnost i unaprjeđivanje suradnje u regiji institucionalnih mehanizama za ravnopravnost spolova.

Izaslanstvo Skupštine Crne Gore

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore Nada Drobnjak ocijenila je kako je u Republici Hrvatskoj doista puno postignuto na ovom području te je predstavila rad crnogorskih institucija na području provedbe rodne ravnopravnosti.

Tijekom svog boravka u Zagrebu, delegacija se sastala i s članovima/cama saborskog Odbora za ravnopravnost spolova kao i s predstavnicama Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, te nevladinih udruga.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja