Konferencija političarki područja Alpe Jadran

4. i 5.  listopada predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje  na Konferenciji političarki područja  RZ Alpe –Jadran koja se održava u okviru Ekspertne skupine za jednake mogućnosti žena i muškaraca RZ Alpe-Jadran  u Klagenfurtu.

Na sjednici Ekspertne skupine  članice regija iz Austrije (Štajerske, Gradišća i Koruške), Mađarske (Vas) , Italije (Furlanija-Juliska krajina i Veneto) i Hrvatske razmatrat će pitanja vezana uz participaciju žena u politici, a temeljem izvješća o anketi o sadašnjem položaju žena u politici u pojedinim regijama i zemljama članicama.

U svrhu unaprjeđivanja politike rodne ravnopravnosti na području RZ Alpe- Jadrana u utorak 5. listopada održat će se Međunarodna konferencija političarki. Na konferenciji će, uz predstavnice susjednih regija,  sudjelovati i predstavnice hrvatskih političkih stranaka -  Ivana Mamić (HDZ), Brigitta Berulec (HSS) i Mirjana Galo (SDSS).

Osnovni cilj ove konferencije jest  jačanje prekogranične mreže političarki i provođenje zajedničkih projekata na uspostavljanju jednakih mogućnosti za žene i muškarce na području RZ Alpe-Jadra. Na konferenciji će se uz analizu političke participacije žena na lokalnoj razini raspravljati i o načinima poticanja mladih političarki kao i o značajkama tzv. „staklenog“ stropa odnosno nevidljivih prepreka koje onemogućavaju veće uključivanje žena u politički život na nacionalnoj i lokalnim razinama.

 



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja