Obilježavanje 15. listopada - Svjetskog dana seoskih žena

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin prisustvovat će manifestaciji Izbor najuzornije hrvatske seoske žene koji će se održati 16. listopada u 15,00 sati u Pazinu u Spomen domu u organizaciji Istarske županije, Grada Pazina, Agencije za ruralni razvoj Istre – AZRRI d.o.o., udruge Uzorne seoske žene i Pučkog otvorenog učilišta Pazin, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Tematsku sjednicu prigodom obilježavanja 15. listopada – Svjetskog dana seoskih žena održat će Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije 15. listopada s početkom u 18,00 sati u Križu, Trg Sv. Križa 5 u Općinskoj vijećnici.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije organizira prijem za nositeljice Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Koprivničko-križevačke županije, koje svojim aktivnim radom doprinose u proizvodnji hrane, a time i kvalitetnijem životu u svojem okruženju koji će se održati 15. listopada u 10,00 sati, u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, Nemčićeva 5, (soba broj 28/I) u Koprivnici.

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije održat će se dodjela javnog priznanja "Ženska kreativnost u ruralnom životu" 18. listopada u Županijskoj palači, Franjevački trg 7, (mala dvorana) I kat s početkom u 13, 00 sati.

Okrugli stol "Žene u ruralnim krajevima Dubrovačko-neretvanske županije – mogućnosti i izazovi" u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko – neretvanske županije te sudjelovanje predstojnice Ureda mr.sc. Helene Štimac Radin održat će se 22. listopada s početkom u 11,00 sati u prostorijama Dubrovačko-neretvanske županije, Velika vijećnica, Pred Dvorom 1.

Iz medija:

www.dubrovniknet.hr - Kako žive žene u ruralnim krajevima

Večernji list - Hrane krave, čiste, kuhaju, uče djecu i bave se politikom



Pisane vijesti