Predstojnica Ureda održala sastanak sa članovima/cama Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije

i sudjelovala na okruglom stolu "Žene u ruralnim krajevima Dubrovačko-neretvanske županije – mogućnosti i izazovi"

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin održala je 22. listopada u Dubrovniku sastanak sa članovima/icama Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije.

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin održala je 22. listopada u Dubrovniku sastanak sa članovima/icama Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije. Na sastanku je bilo riječi o Programu rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije za 2010. godinu, kao i o odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova.

Predstojnica je istaknula da je sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske osnovana i započela s radom Radna skupina za izradu Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2011. – 2015. te je polazeći od značaja uloge jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te lokalnih povjerenstava za ravnopravnost spolova pri unaprjeđenju politike ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini, kao i pri provedbi buduće Nacionalne politike, pozvala Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije na dostavu prijedloga ciljeva i mjera.

 

Povjerenstvo Dubrovačko-neretvanske županije

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije održan je okrugli stol "Žene u ruralnim krajevima Dubrovačko-neretvanske županije – mogućnosti i izazovi". Sudionicima/ama Okruglog stola pozdravnom se riječju obratio župan Nikola Dobroslavić. Predstojnica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin upoznala je sudionike/ce Okruglog stola sa aktivnostima Ureda za ravnopravnost spolova vezanim uz unaprjeđenje položaja seoskih žena.

Uz predstojnicu Ureda mr.sc. Helenu Štimac Radin, zamjenicu župana gđu Mariju Vučković, predstavnike/ce županije, članove/ice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije na Okruglom stolu su sudjelovale i predstavnice seoskih žena s područja Dubrovačko-neretvanske županije koje su tom prilikom upoznale prisutne sa problemima s kojima se susreću, ali i sa načinom života kojim žive.



Pisane vijesti