Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova na okruglom stolu „Položaj žene u društvu“

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helena Štimac Radin sudjelovat će na okruglom stolu na temu „Položaj žene u društvu“, koji u povodu posjeta Njene Ekselencije Poštovane Michaëlle Jean, glavne guvernerke Kanade Republici Hrvatskoj organizira Veleposlanstvo Kanade, a koji će se održati u subotu, 24. listopada 2009. godine, u Državnoj rezidenciji u Visokoj 22, u Zagrebu.


Cilj je okruglog stola,  da se putem izlaganja i rasprave,  analizira položaj i uloga žena u hrvatskom i kanadskom društvu. U raspravi će, osim Njene Ekselencije Michaëlle Jean, sudjelovati i istaknute političarke i predstavnice nevladinog sektora u Republici Hrvatskoj, aktivne protagonistice građanskog društva.

Glavna guvernerka Michaëlle Jean boravit će  Republici Hrvatskoj od 23. do 27. listopada 2009.  Tijekom svog prvog službenog posjeta sastat će se s  i s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem i predsjednicom Vlade  RH Jadrankom Kosor . Službenim je programom posjete, pored boravka u Zagrebu,  predviđen posjet  i Vukovaru, Splitu i Dubrovniku.

Za vrijeme boravka u Hrvatskoj generalna guvernerka Kanade također će se susresti s predstavnicima Hrvatskog Olimpijskog odbora i Paraolimpijskog odbora i drugim visokim državnim dužnosnicima, s kojima će tijekom domjenka u Regent Esplanade u subotu, 24. listopada 2009. godine, razgovarati o Zimskim olimpijskim igrama koje će se 2010. godine održati u Vancouveru u Kanadi.

Uvažena će gošća tijekom svog boravka u Hrvatskoj susresti i s predstavnicima Zagreb film festivala te održati  predavanje na temu očuvanja kulturne baštine u otvorenim društvima.

Najave