Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr. sc. Helena Štimac Radin u posjetu Virovitičko-podravskoj županiji


Tom prigodom je održala predavanje pod nazivom: „Smjernice za rad i način rada povjerenstava za ravnopravnost spolova“.

Na tribini održanoj u Vijećnici Županijske skupštine u Virovitici pozdravnim riječima obratio se i župan Virovitičko- podravske županije g. S. Feketić i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko- podravske županije gđa Tatjana Arnold Sabo. Izvješća o stanju vezanom uz obiteljsko nasilje u županiji iz okvira svoje nadležnosti iznijeli su predstavnice Centara za socijalnu skrb Virovitice i Slatine te Policijske uprave Virovitičko- podravske.

Prigodom posjeta županiji, predstojnicu mr. sc. Štimac Radin primio je župan Virovitičko- podravske županije, g. Stjepan Feketić kojemu je predstojnica uručila publikacije biblioteke „Ona“ Ureda za ravnopravnost spolova. Predstojnica je u razgovoru sa županom istaknula značaj županijskih i lokalnih povjerenstava u provedbi politike zaštite i promicanja ravnopravnosti spolova, te potrebu njihovog financijskog i drugog osnaživanja. Također je, nastavno na predstojeće izbore zastupnika/ca u Hrvatski sabor, naglasila važnost postizanja ujednačene participacije muškaraca i žena u političkom životu zemlje.

Župan S. Feketić je pozdravio inicijative koje poduzimaju Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH kao i ostali mehanizmi za zaštitu i promicanje ravnopravnosti spolova te naglasio političku volju i spremnost za potporu radu županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.
 
 
 
 


Stranica