Pročitajte Istraživanje o statusu, svijesti i potrebama ruralnih žena u Republici Hrvatskoj

Istraživanje o statusu, svijesti i potrebama ruralnih žena u Republici Hrvatskoj inicirano je i provedeno od strane Ministarstva poljoprivrede putem anketnog upitnika „101 pitanje za ženu iz ruralnih područja“ tijekom 2009., 2010. i 2011. godine.

 

 

Cilj istraživanja, koje je provedeno temeljem Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010., bio je prikupiti što više podataka iz života žene u ruralnim područjima s naglaskom na obrazovanje, pravo na rad, pravnu i zdravstvenu zaštitu, kulturne aktivnosti, uključenost u rad nevladinih organizacija (udruge, društva i sl.) političku moć, donošenje odluka, i sl., a koji će ukazati na stavove, mišljenja, interese, preferencije žene, kao i njezin današnji status i ulogu u obitelji i društvu.

Istraživanje je provedeno na području osamnaest županija: Međimurska, Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko srijemska, Ličko-senjska, Zagrebačka, Šibensko-kninska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko- neretvanska.

Voditeljica istraživanja bila je gđa Karmen Sinković.

Istraživanje o statusu, svijesti i potrebama ruralnih žena u Republici Hrvatskoj



Pisane vijesti