Ravnateljica podržala kampanju "Milijarda ustaje"

Ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin podržala je i sudjelovala u globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama Milijarda ustaje koja je održana danas s početkom u 14 sati u Zagrebu na Zrinjevcu.

Cilj kampanje Milijarda ustaje jest pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja te upozoriti na njegove pogubne posljedice. Kampanja Milijarda ustaje odvija se simultano u 196 zemalja, a pridružilo joj se više od 15.000 organizacija i pojedinaca/ki, među njima članovi/ice vlada i parlamenata, te ugledne javne osobe. Kampanji se pridružio i predsjednik Republike Ivo Josipović.

U Hrvatskoj će se protestno plesati u Čakovcu, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Puli, Sisku, Splitu, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu. Centar za ženske studije zajedno s Centrom za žene žrtve rata, Ženskom sobom, K-zonom, Zajednicom saveza osoba s invaliditetom i UNDP Hrvatska, organizira protest plesom u Paviljonu na Zrinjevcu. Centar za ženske studije također je podržao događanja u Sarajevu, Beogradu, Nišu, Skopju, Prištini i Podgorici.

Više o Milijarda ustaje www.zenstud.hr, www.onebillionrising.org.Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva