Radiom protiv nasilja nad ženama

BILJE - Udruženje "Baranja" iz Bilja počelo je provedbu projekta "Glas nečujnih" koji je podržao Vladin Ured za ravnopravnost spolova. Cilj projekta jest senzibilizirati javnost za problem nasilja u obitelji s naglaskom na nasilje nad ženama.

Partner u provedbi projekta je Centar za profesionalnu rehabilitaciju koji u okviru svojih aktivnosti svakodnevno radi sa žrtvama obiteljskog nasilja.

Projekt će se provesti putem šest radijskih emisija, jednom mjesečno, svake zadnje srijede u mjesecu, s početkom u 9 sati.

Gosti emisija bit će predstavnici institucija koje se u okviru svojih djelatnosti bave problematikom nasilja u obitelji (Centar za socijalnu skrb, policija, Prekršajni sud, Dom zdravlja te Centar za profesionalnu rehabilitaciju).
Građani će dobiti informacije o procedurama, zakonima, provoditeljima skrbi nad žrtvama nasilja.

Zainteresirane osobe će poslije svake radioemisije moći telefonom postavljati pitanja i tražiti informacije, ili samo iznositi svoje stavove.

Drugi dio projekta je anketa među građanima Belog Manastira i Darde. Dobivene informacije služit će kao baza podataka za planiranje daljnjih preventivnih aktivnosti s ciljem smanjivanja broja slučajeva nasilja.
 
 
 


Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva