Zaokruži DA za obitelj – zaokruži NE za obiteljsko glasovanje

Priopćenje za medije Organizacije za građanske inicijative (OGI)


Projekt Izbori 2007Organizacija za građanske inicijative (OGI) započela je 01. kolovoza 2007.g. s provedbom projekta „Zaokruži DA za obitelj – zaokruži NE za obiteljsko glasovanje“.

Provedbu projekta financira Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 25.200,00 kuna. Projekt će se provoditi na području Slavonije i Dalmacije (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska i Zadarska županija).

Organizacija za građanske inicijative (OGI) započela je 01. kolovoza 2007.g. s provedbom projekta „Zaokruži DA za obitelj – zaokruži NE za obiteljsko glasovanje“.

Provedbu projekta financira Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 25.200,00 kuna. Projekt će se provoditi na području Slavonije i Dalmacije (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska i Zadarska županija).

Cilj projekta je ojačati ulogu žene u političkom životu zajednica na području Slavonije i Dalmacije, kroz informiranje i edukaciju žena osnažiti promicanje ravnopravnosti spolova, sezibilizirati javnost za potrebu uključivanja i sudjelovanja u izbornim procesima te osnažiti pretpostavke za provedbu Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova i Preporuke Rec (2003) Odbora ministara Vijeća Europe državama članicama o uravnoteženoj participaciji žena i muškaraca u političkom i javnom odlučivanju.

U sklopu projekta OGI će na području Slavonije i Dalmacije organizirati: 4 radionice na kojima ćemo građane/ke educirati o pravima koja se jamče ženama i zakonima koji promiču ravnopravnost spolova te uključivanju žena u javni i politički život lokalnih zajednica, 2 javne kampanje „Žene u politici“ postavljanjem info-štandova u Osijeku i Drnišu te dijeljenjem građanima/kama edukativnih letaka i drugog promidžbenog materijala, 10 info-dana „Zaokruži DA za obitelj – zaokruži NE za obiteljsko glasovanje” u različitim mjestima na području Slavonije i Dalmacije koji imaju za cilj u manjim sredinama promicati jednaka građanska i politička prava žena i muškaraca, promicati uživanje individualnog biračkog prava te razbijanje tradicije i prakse obiteljskog glasovannja te tiskati 2 vrste edukativnih letaka.

Korisnice ovog projekta su prvenstveno žene bez obzira na dobnu, vjersku i nacionalnu pripadnost sa područja 4 županije, različite životne dobi i stupnja obrazovanja. Dio aktivnosti će obuhvatiti i ostale članove zajednice koji/e će se kroz edukaciju i organiziranje info-dana i javnih kampanja senzibilizirati za potrebu većeg sudjelovanja žena u političkom životu.

OGI očekuje da će nakon završetka projekta veliki broj građana/ki biti upoznat/e sa odredbama o ravnopravnosti spolova i potrebi većeg sudjelovanja žena u političkom životu. Nadamo se da provedba projekta poboljšati položaj žene u zajednicama te da će i ostali građani biti senzibilizirani za probleme žena i potrebu većeg uključivanja žena u procese odlučivanja na lokalnoj razini.

Nadamo se da će projekt doprinijeti i većem broju samostalnog glasovanja žena na slijedećim izborima te izbjegavanja tzv. obiteljskog glasovanja što je uočljivo pogotovo u manjim ruralnim sredinama.

Voditeljica projekta: Romana Feher, dipl. iur.
Kontakt adrese:
ORGANIZACIJA ZA GRAĐANSKE INICIJATIVE (OGI)
Ured Osijek:
Kralja Petra Svačića 36, 31000 Osijek, Croatia
Tel: (+00385) 31 582 290 Fax: (+00385) 31 582 291
E-mail: ogi@os.t-com.hr
Ured Drniš:
Kralja Zvonimira 25, 22320 Drniš, Croatia
Tel: (+00385) 22 888 606 Fax: (+00385) 22 888 607
E-mail: ogi2@si.t-com.hr
Web page:
www.ogi.hr

Iz medija:
- NE za obiteljsko glasovanje

- Zaokruži DA za obitelj – zaokruži NE za obiteljsko glasovanje
 
 
 


Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva