RADIONICA ZA ŽENE IZ RURALNIH PODRUČJA U GLINI

Poludnevna radionica za žene iz ruralnih područja naziva “Prevencija nasilja nad ženama” održana je 23. listopada, 2014. godine u Glini. Poludnevnu radionicu su vodile članice Ženske sobe – Centra za seksualna prava Paula Zore i Maja Vukmanić Rajter.

 

Na poludnevnoj radionici su obrađene teme rodno uvjetovanog nasilja s posebnim osvrtom na situaciju u Hrvatskoj. Također, prezentiran je Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja pri čemu su sudionice radionice posebno upoznate s postupkom prijave nasilja, odnosno kojim institucijama i organizacijama se obratiti te što učiniti ukoliko su žrtve rodno uvjetovanog nasilja ili njima netko blizak.

Poludnevna radionica sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja” koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu “Moj glas protiv nasilja”.



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"