Radionica „Žene i ICT – zašto se odlučiti za karijeru u ICT sektoru?“

Udruga CESI i zajednica Girl Geek Dinners Hrvatska u okviru „Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija“, organiziraju radionicu pod nazivom „Žene i ICT – zašto se odlučiti za karijeru u ICT sektoru?“. Niz međusobno povezanih radionica održat će se u utorak, 27. ožujka 2012., od 14:00 do 18:00 sati, u prostorima gradske četvrti Črnomerec na adresi Janeza Bleiweisa 24, Zagreb (velika dvorana).

Svrha radionice je razbiti društvene stereotipe o IT zaposlenjima kao tradicionalno muškim zanimanjima te donijeti preporuke za djelovanje kako bi se povećao broj djevojaka i žena koje se odlučuju za karijeru u IT-u.

„Europski tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija“ obilježava se od 26. do 30. ožujka 2012 i predstavlja inicijativu koja se provodi istovremeno u 35 zemalja, a kojoj se priključila i Hrvatska. Tijekom tog tjedna održavaju se razna događanja, konferencije, tribine i aktivnosti kako bi se senzibilizirala javnost u pogledu važnosti ulaganja u informatičku pismenost građana i građanki te promovirala ICT zanimanja i karijere. Inicijativa se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa, a glavni nacionalni kontakti za provedbu „Tjedna“ su Visoka škola za primijenjeno računarstvo i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te partneri projekta koji uključuju Hrvatsku udrugu poslodavaca, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski informatički zbor, CARNet, Agenciju za odgoj i obrazovanje, Agenciju za strukovno i obrazovanje odraslih, udrugu Suradnici u učenju, udrugu CESI,  zajednicu Girl Geek Dinners Hrvatska te portal Moj.Posao.

Više o prijavi.



Najave