Rasprava o „Strategiji za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015.“ EK na konferenciji u Bruxellesu 19. i 20. rujna 2011.

Na poziv Europske komisije predstavnica Ureda za ravnopravnost spolova sudjelovat će na konferenciji „Ravnopravnost između žena i muškaraca“ koja se održava 19. i 20. rujna u Bruxellesu.

Cilj konferencije je potaknuti provedbu mjera zacrtanih u „Strategiji za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015.“ Europske komisije, podržati napredak u ostvarivanju prioriteta u politici ravnopravnosti spolova na razini Europske unije te istražiti ideje i inicijative u specifičnim, kritičnim područjima.

Nekoliko tematskih cjelina obuhvaćenih raspravom odnose se na ulogu žena i njihov doprinos ciljevima za Europu 2020 u području zapošljavanja i ekonomskog rasta, razlikama u plaćama i podjeli obveza između žena i muškaraca u skrbi za obitelj.  Posebna tematska cjelina posvećena je raspravi o novim idejama i inicijativama za uklanjanje svih oblika nasilja nad ženama, a konferencija završava opisom primjera dobre prakse i izlaganjima o različitim pristupima pitanju podizanja razine  participacije žena u upravnim odborima tvrtki i uspostavljanju ravnopravnosti spolova na mjestima odlučivanja.

 



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja