Ravnateljica na dodjeli nagrade za Ženu godine 2024. časopisa Zaposlena

  • Slika /slike/URS Slike 2024 godina/Žena godine 2024/Pozivnica.PNG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak, 16. srpnja na terasi hotela Esplanada u Zagrebu održana je svečana dodjela za izbor žene godine u organizaciji časopisa Zaposlena. Ured za ravnopravnost spolova jedan je od dugogodišnjih pokrovitelja ove važne manifestacije. 

 

Izbor za ženu godine dodjeljuje se uspješnim ženama koje su svojim radom i zalaganjem obilježile godinu, a osim što su izgradile uspješne karijere, doprinijele su i boljitku društva u cjelini.

Za ženu godine 2024. nominirane su Valerija Kanđera, Arijana Lekić-Fridrih, Zdravka Poljaković Skurić, Anamaria Brozović i Monika Herceg. O svakoj kandidatkinji prikazan je kratki video prilog, a potom su se velikom broju nazočnih obratile zamjenica veleposlanice Kanade u Hrvatskoj Nathalie Niedoba, pročelnica Ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Grada Zagreba Ana Pavičić Kaselj, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr. sc. Helena Štimac Radin te glavna urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden.

U svom pozdravnom govoru ravnateljica je čestitala organizatorici te je naglasila vrlo uspješnu suradnju između Ureda i časopisa Zaposlena koja traje već dugi niz godina. Ured trajno daje potporu organizaciji izbora za ženu godine jer smatra da je to vrlo važna manifestacija koja doprinosi prepoznavanju i vidljivosti uspješnih žena u znanosti, kulturi, umjetnosti do poduzetništva i drugih područja. Ravnateljica je zahvalila glavnoj urednici časopisa na uspješnom i ustrajnom organiziranju godišnjeg izbora za ženu godine. Pritom je naglasila da su, iako smo u 21. stoljeću, od kojega smo puno očekivali, ovakvi događaji još uvijek potrebni s obzirom da, unatoč postignutom napretku, još nismo uspostavili stvarnu ravnopravnost žena i muškaraca. Čestitala je svim nominiranim kandidatkinjama, a posebice izabranoj ženi godine Zdravki Poljaković Skurić.   
  
Prof. dr. sc. Zdravka Poljaković Skurić specijalistica je intenzivne neurologije, pročelnica je Zavoda za intenzivno liječenje i cerebrovaskularne bolesti Klinike za neurologiju KBC-a Zagreb, te redovna profesorica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predsjednica Hrvatskog neurološkog društva. „Prof. Poljaković napravila je velik posao (i još uvijek ga radi) na osvještavanju problema moždanog udara kod žena. Jedna je od utemeljiteljica i glavnih organizatorica javnozdravstvene akcije Dan crvenih haljina kojom se od 2018. podiže svijest javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena. Njezino neumorno volontiranje na ovoj važnoj akciji polučilo je goleme rezultate na nacionalnoj razini i Sabor Republike Hrvatske početkom ove godine proglasio je Dan crvenih haljina Nacionalnim danom borbe protiv moždanog udara u žena,“ stajalo je u obrazloženju žirija. Treba još dodati da je prof. Poljaković osnivačica Udruge za neurorehabilitaciju djece i odraslih, te aktivna sportašica, a od prošle godine i predsjednica Hrvatskog konjičkog saveza na čijem čelu više od 20 godina nije bilo žena. Glavna urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden na dodjeli je naglasila kako je „prof. Poljaković izvrsna komunikatorica koja jednostavnim jezikom prenosi ključne stručne poruke i na taj način utječe na pacijente, ali i društvo općenito.“

Više informacija dostupno je na portalu Zaposlena.












 

Pisane vijesti