Ravnateljica na konferenciji mreže za ravnopravnost spolova u europskim gradovima FemCities

Mreža za ravnopravnost spolova u europskim gradovima (FemCities) organizira konferenciju na temu Utjecaji ekonomske krize na zapošljavanje žena u europskim gradovima: Sličnosti i razlike. Smjernice za gradove, u Zagrebu 1. i 2. lipnja 2015. na kojoj će ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održati pozdravni govor.

Ključna tema ovogodišnje konferencije  je utjecaj ekonomske krize na zapošljavanje žena u gradovima Europe te što oni poduzimaju da se loši učinci krize smanje. Nastojat će se odgovoriti koje su vidljive i skrivene posljedice gospodarske krize na zapošljavanje i na politiku rodne ravnopravnosti u gradovima te koja je njihova uloga u promicanju jednakosti žena u zapošljavanju u vrijeme globalne ekonomske krize. Nadalje, upozorit će se na zamke koje pritom treba izbjegavati te predložiti neke učinkovite strategije. Tamara Šterk, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova sudjelovati će na panelu posvećenom Vidljivim i skrivenim posljedicama gospodarske krize na zapošljavanje žena u gradovima.

Suorganizatori Konferencije su Grad Zagreb, Ured Gradonačelnika, Služba za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnosa s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva i Grad Beč.

Opširnije o konferenciji i Dnevni red na  http://www.femcities.at/

 

 

 

 



Najave