Ravnateljica na radionici o ulozi jedinica lokalne i područne samouprave u jačanju poduzetništva žena

Danas je održana radionica o ulozi jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u jačanju poduzetništva žena u suradnji Ministarstva poduzetništva i obrta te GTF – Inicijative za održivi rast. Radionicu su otvorile Mary Ann Rukavina Cipetić, direktorica GTF – Inicijative za održivi rast, mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH te Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta.

Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je Strategiju razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine, a cilj Radionice bio je utvrditi mogućnosti jačanja poduzetništva žena kroz provedbu mjera i aktivnosti predviđenih u Akcijskom planu za provedbu Strategije razvoja poduzetništva žena s jedne strane, a u skladu s potrebama i mogućnostima na razini županija s druge strane.  

Radionici su prisustvovali Therese Murphy i Maurizio Mosca iz Europskog instituta za ravnopravnost spolova (EIGE) te su predstavili rad EIGE-a. U raspravi koja je uslijedila predstavnici/e županija i Grada Zagreba predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti i iskustva vezano uz poticanje poduzetništva žena.



Pisane vijesti