Ravnateljica na Raspravi o pristupu pravdi žena žrtava nasilja u Parizu

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će 9. prosinca ove godine na Raspravi o pristupu pravdi žena žrtava nasilja, koja se održava u Parizu u organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe u suradnji s francuskim Ministarstvom za ženska prava.

Ravnateljica Ureda je, kao nacionalna predstavnica za pitanja rodne jednakosti (National Focal Point) zaprimila poziv Opće uprave za ljudska prava i vladavinu prava Vijeća Europe za sudjelovanje u navedenoj Raspravi, te će u svom izlaganju iznijeti pregled zakonodavnog i strateškog okvira u Republici Hrvatskoj vezanog uz zaštitu žena od nasilja, s naglaskom na postojeće dobre prakse i daljnje izazove vezane uz pristup pravdi žena žrtava nasilja.

Ciljevi rasprave na kojoj će sudjelovati brojni ključni dionici su: dizanje svijesti i rasprava o preprekama u pristupu pravdi s kojima se suočavaju žene žrtve nasilja, razmjena informacija o stanju u državama članicama i dobrih praksi u razbijanju rodnih stereotipa u pravosuđu, poticanje osjetljivog pristupa pravnih profesionalaca/ki i državnih službenika/ca prema žrtvama nasilja, promidžba postojećih standarda uključujući Istanbulsku konvenciju, poticanje partnerstva pravnih profesionalaca/ki i državnih službenika/ca s građanskim društvom.

Opširnije o raspravi

Prezentacije i govori



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja