Ravnateljica na raspravi "Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je na raspravi "Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske" koja se u organizaciji GTF - Inicijative za održivi rast i Francuskog Veleposlanstva u Zagrebu održala u srijedu, 11. ožujka 2015. godine u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, Zagreb.

Raspravljalo se Zašto su žene još uvijek nedovoljno zastupljene u politici? Kako se boriti protiv niske zastupljenosti žena u politici te koju bi ulogu, u tom smislu, mogle odigrati institucije i političke stranke? Imaju li žene u politici drugačije karakteristike od onih koje primjećujemo kod muškaraca u politici? Čine li žene politiku "drugačijom"?

U raspravi su udjelovale: Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, zastupnice u Hrvatskom saboru: Mirela Holy, Gordana Sobol i Nansi Tireli, veleposlanice, NJ. E. Michelle Boccoz, Francusko Veleposlanstvo u Zagrebu, NJ.E. Andrea Ikić-Böhm, Austrijsko Veleposlanstvo Zagreb, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, mr.sc. Helena Štimac-Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Marica Jančić, načelnica Općine Marija Gorica, Smiljana Leinert-Novosel, profesorica na Fakultetu političkih znanosti, Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica udruge GTF - Inicijativa za održivi rast.

Iz medija:

www.voxfeminae.net

www.gtf.hr

 



Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva