Ravnateljica održala predavanje na UN Akademiji

Slika /slike/Tematske fotografije/shutterstock_75263479_cr.jpg

Povodom održavanja obrazovnog programa „UN Akademija“, u organizaciji Hrvatskog društva za Ujedinjene narode i suradnji s Diplomatskom akademijom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, ravnateljica Ureda održala je predavanje o aspektima ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj.

Cilj programa je prvenstveno upoznati polaznike/ce sa sustavom rada i najvažnijim aktima UN-a, a krovna tema ovogodišnjeg programa upravo je ravnopravnost spolova.
Više od 30 polaznika/ca – studenata/ica, zaposlenika/ca državne uprave, ali i predstavnika/ca realnog sektora upoznato je, između ostaloga, s temeljnim aktima UN-a od kojih se posebno ističu Konvencija o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena (CEDAW), te Pekinška deklaracija. Predavanjem su obuhvaćeni i ostali relevantni dokumenti UN-a iz područja ravnopravnosti spolova, kao što su Deklaracija o uklanjanju nasilja nad ženama, te brojne rezolucije. Također, polaznici/e su dobili informacije o institucionalnom okviru u području rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj, te ulozi Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti