Ravnateljica primila Floru Durmishi i Shenidu Bilali

U povodu održavanja regionalne manifestacije „Dani Kraljice Teute“, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova primila je poznatu novinarku Radio Kosova Floru Durmishi, koja je bila proglašena za Ženu godine 2012. na Kosovu i Shenidu Bilali iz Kluba albanskih žena Kraljica Teuta.

Ova regionalna manifestacija se pod pokroviteljstvom kosovskog i albanskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i uz potporu Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH održava u utorak, 28. svibnja 2013. godine u Novinarskom domu, s početkom u 18. sati. Više

Helena Štimac Radin i Flora Durmishi razmijenile su informacije i stavove o položaju žena u Hrvatskoj i na Kosovu, te se ravnateljica tom prilikom osvrnula i na dugogodišnju suradnju s udrugama žena pripadnica nacionalnih manjina. Naglasila je kako je unaprjeđenje položaja pripadnica nacionalnih manjina jedan od važnih ciljeva Nacionalne  politike za ravnopravnost spolova, za razdoblje od 2011. do 2015. godine. Ravnateljica Ureda   dala je i izjavu za Radio Kosovo na ovu temu.



Pisane vijesti