Ravnateljica Ureda na izboru za „Ženu godine“ časopisa ZAPOSLENA

Slika /slike/URS slike - 2018/Žena godine 2018/Zena godine 20183.jpg

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na izboru za „Ženu godine“ koji se u organizaciji časopisa ZAPOSLENA održao u četvrtak, 12. srpnja u hotelu Esplanade u Zagrebu

Odlukom stručnog žirija za „Ženu godine za 2018.” izabrana je psihologinja, psihoterapeutkinja i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Gordana Buljan-Flander.
Za ovu titulu bile su nominirane i političarka i liječnica Biljana Borzan, znanstvenica Ivana Radačić, članica Uprave Specijalne bolnice Sveta Katarina Jadranka Primorac te vlasnica opatijske agencije Katarina line, Katarina Hauptfeld.

Ravnateljica je čestitala svim kandidatkinjama kao i pobjednici ovogodišnjeg izbora naglasivši važnost ove manifestacije koja već više od dva desetljeća uspješno afirmira niz izuzetnih žena iz različitih područja života, kulture, politike, znanosti, gospodarstva, umjetnosti, a što istovremeno govori i o tome da još uvijek presporo napredujemo kad se radi o postizanju stvarne ravnopravnosti spolova. Predugo upozoravamo koliko veliki doprinos daju žene u profesionalnom i privatnom životu ovom društvu, a koliko malo dobivaju zauzvrat što rezultira još uvijek nepovoljnijim položajem žena.

U svom pozdravnom obraćanju dodala je kako je Vlada Andreja Plenkovića prva u svom programu kao zaseban cilj izdvojila i navela promicanje ravnopravnosti spolova, prije svega promicanje osnaživanja žena, poboljšanje položaja žena na tržištu rada te u političkom i javnom životu, kao i suzbijanje nasilja nad ženama, a vezano uz potonje napravila  značajan iskorak ratifikacijom Istanbulske konvencije.



Iz medija: 

http://www.nezavisni.hr/2018/07/13/zena-godine-za-2018-je-gordana-buljan-flander/
https://www.vecernji.hr/lifestyle/gordana-buljan-flander-proglasena-zenom-godine-1258140
https://www.youtube.com/watch?v=QDpmRGeY3nM
https://direktno.hr/domovina/gordana-buljan-flander-osvojila-nagradu-zena-godine-128228/
ZAPOSLENA - časopis za uspješnu ženu
 

Pisane vijesti