Ravnateljica Ureda na Okruglom stolu stručnjaka kao prilog javnoj raspravi prijedloga Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu

U suradnji Ministarstva branitelja i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) održat će se Okrugli stol stručnjaka kao prilog javnoj raspravi prijedloga Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu 14. travnja 2014. godine, od 14:00 do 16:00 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb.

Na Okruglom stolu će biti predstavljen prijedlog Zakona kojem je cilj da odgovori na prava i potrebe žrtava silovanja i ostalog seksualnog nasilja počinjenog tijekom Domovinsklog rata. Također će biti predstavljeno istraživanje izrađeno prema narudžbi UNDP-a s ciljem da se procjeni broj žrtava i učinci raznovrsnih oblika financijski obeštećenja. Ugledni stručnjaci/kinje govorit će o pravnim, zdravstvenim i psihosocijalnim dimenzijama žrtava seksualnog nasilja u ratu. Cilj je potaknuti javnu raspravu koja će dati korisnu povratnu informaciju o prijedlogu Zakona.

Okrugli stol je organiziran kao dio zajedničkoga projekta Ministarstva branitelja, Udruge Žene u Domovinskom ratu i UNDP-a. Projekt je podržan od strane Vlade Švicarske Konfederacije, UN Women, a s ciljem da osigura žrtvama seksualnog nasilja status, priznanje, obeštećenje i podršku koju zaslužuju.

 



Najave