Ravnateljica Ureda na panelu u okviru Elle Active! projekta

Slika /slike/URS slike 2022 Novi direktorij/elle i ženska soba međunarodni dan žena/Elle Velvet_RG (60).JPG

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena magazin Elle i udruga Ženska soba – Centar za seksualna prava predstavili su međunarodnu kampanju za osnaživanje i aktiviranje žena - Elle Active! i održali panel na kojem je sudjelovala ravnateljica Ureda.

Na panel raspravi su uz ravnateljicu Ureda, mr. sc. Helena Štimac Radin, sudjelovale i dr. sc. Maja Mamula, osnivačica i koordinatorica Ženske sobe, prof. dr. sc. Branka Galić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Mirta Fraisman Čobanov, psihoterapeutkinja te Ella Dvornik – Pearce, ambasadorica projekta Elle Active!.
 
Ravnateljica Ureda osvrnula se na posljedice izazvane COVID-19 pandemijom na rodnu ravnopravnost i na porast rodno uvjetovanog nasilja te istaknula nezamjenjivu ulogu žena - medicinskih sestara, majki, učiteljica, trgovkinja u pandemiji, a što je i prepoznato od strane Europskog instituta za rodnu ravnopravnost. Posebno je pozdravila inicijativu časopisa Elle za organiziranjem konferencije na temu žena u digitalnom društvu u drugoj polovini godine te je istaknula da su Ured za ravnopravnost spolova i Središnji državni ured za digitalno društvo zaduženi za provedbu Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu koju je Vlada RH potpisala 2019. godine te da su uredi surađivali u organizaciji okruglog stola „Postani i ti, djevojka IT“ za srednjoškolke s ciljem motivacije upisa STEM područja i rada u IKT-u. Ravnateljica je informirala prisutne kako je Ured završio izradu Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova od 2022. do 2027. godine te da će Nacionalni plan uskoro biti u procesu javnog savjetovanja.
 
Ravnateljica je u sklopu događaja dala izjavu za HRT koju možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: Elle Hrvatska
Fotografija: Robert Gašpert za Elle Hrvatska

https://www.zeneimediji.hr/odrzan-panel-o-rodnoj-ravnopravnosti-u-okviru-elle-active-inicijative-o-osnazivanju-zena/

https://elle.hr/Elle-Active/a32660/Elle-Active-panel-diskusija-na-Dan-zena.html

 

Pisane vijesti