Ravnateljica Ureda na seminaru razmjene dobrih praksi "Rodna segregacija na tržištu rada i u obrazovanju"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na seminaru razmjene dobrih praksi pod nazivom "Rodna segregacija na tržištu rada i u obrazovanju", koji se u organizaciji Europske komisije održava 29. i 30. rujna 2015. godine u Copenhagenu.

Seminar se održava u okviru Programa uzajamnog učenja o ravnopravnosti spolova (Mutual Learning Programme in gender equality). Danska će predstaviti svoje politike u ovom području, s posebnim naglaskom na projekte za više muških odgajatelja u vrtićima. Nizozemski primjer dobre prakse će se fokusirati na inovativne mjere usmjerene na poticanje djevojaka za izbor predmeta iz STEM područja (Science, Technology, Engineering and Mathematics), dok će Sjeverna Irska predstaviti primjer dobre prakse promoviranja sudjelovanja žena u STEM industriji.

Program uzajamnog učenja ima za cilj promoviranje primjera dobrih praksi o ravnopravnosti spolova u Europi, a  sastanci se održavaju fokusirajući se na prioritetna područja Ženske povelje i Strategije za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. Europske komisije. Program pruža mogućnost za raspravu i razmjenu iskustava između predstavnika/ca državne uprave, nezavisnih stručnjaka/kinja i drugih relevantnih dionika.



Najave | Sudjelovanje Ureda u aktivnostima EU