Ravnateljica Ureda na Završnom predstavljanju Kampanje „BIJELE VRPCE“ predala primjerke Nacionalne politike na Brailleovom pismu

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je u ponedjeljak, 10. prosinca ove godine u organizaciji Zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH na Završnom predstavljanju Kampanje „BIJELE VRPCE“ u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba.

Tom je prigodom predstavnicima/cama udruga slijepih i slabovidnih osoba službeno predala primjerke Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, za razdoblje od 2011. do 2015. godine na Brailleovom pismu, koju je Ured dao tiskati u nakladi od 50 primjeraka.

Na Završnom su se predstavljanju Kampanje prisutnim sudionicima/cama prigodnim govorima obratili i gđa Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, gosp. Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i saborski zastupnik, gosp. Branko Sočanac, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, gđa Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i saborska zastupnica, te gđa Jasmina Papa, voditeljica programa za socijalno uključivanje Programa ujedinjenih naroda za razvoj - UNDP.

Kampanju „Bijele vrpce“ Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH provela je u partnerstvu s Uredom za ravnopravnost spolova, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Gradom Zagrebom. Moto ovogodišnje Kampanje bio je „MUŠKO NE NASILJU NAD ŽENAMA”. Provedba Kampanje započela je 25. prosinca, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama prigodnim aktivnostima na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a završava se predstavljanjem rezultata Kampanje na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinac.



Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva